Е, днес аз смятам, че обществото ни не е обречено! [ЛТ]

Ловеч

Павлин Иванов
Виждам, че сте в ступор! Четете и не реагирате. Не очаквахте, нали? Мислехте, че ще Му се размине, а покрай него и на всички, участвали в съсипването на този град. Сега не знаете какво да правите.
Всичко излезе извън вашия контрол! Въпреки чадърите, всевъзможните протекции, въпреки всичките ви мръсни, долни, подли и нечестни номера, въпреки зверския натиск.
Преди говорехте, че нищо никога не се случва. Сега, че нищо нямало да стане в бъдеще. Прави сте. Ако зависеше от вас, никога нищо нямаше да стане, а бъдещето щеше да е като миналото.
Хубавото на днешния ден е, че има и хора, които плащат жестока цена заради истината и справедливостта. Но не ги жалете, това е техен осъзнат, личен избор. Истината и справедливостта за тях не са празни думи изречени пред някой паметник, а кауза, по-силна от всичко.
Някой ден, аз или някой друг, ще ви разкажем за тях. Защото заслужават. Дотогава, просто знайте, че на този свят, всички си плащаме за изборите, които правим. И е много по-добре тези избори да са осъзнати, вътре в сърцата и душите, а не „спуснати“ отнякъде наготово и изречени пред камери и медии.
Доста често цитирам Айн Ранд. Ще го направя и сега. Само че, контекстът е различен. Надявам се, да го разберете:
„Наблюдавайте парите. Парите са барометър за достойнствата на обществото. Когато видите, че покупко-продажбите се извършват не със съгласие, а по принуда; Когато видите, че за да произвеждате, ви е нужно разрешението на някой, който не произвежда нищо; Когато видите, че парите се стичат при онези, които търгуват не със стоки, а с влияние; Когато видите, че някои хора стават по-богати чрез подкупи и облагодетелстване, отколкото чрез работа, и вашите закони не закрилят вас от тях, но закрилят тях от вас; Когато видите корупцията да се възнаграждава, а честността да се превръща в саможертва – тогава трябва да знаете, че обществото ви е обречено.“
Е, днес аз смятам, че обществото не е обречено!
Ако всеки си свърши работата добре и професионално, няма да плащат невинните. Ще си платят виновните, както и трябва да бъде, дори точно в тази държава и точно в този град!
Видовден е и е само началото!
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu