Живописецът Хинко Хинков Откри Изложбата „Стари и Забравени“ в Плевен В Навечерието на Рождения Си Ден

Последни новини


В Арт Център 2 – Къща на художниците в Плевен бе открита новата изложба на известния български живописец Хинко Хинков под заглавие „Стари и забравени“. Откриването на експозицията, посветена на неговото творчество от 70-те и 80-те години на миналия век, съвпадна с навечерието на рождения ден на артиста.

Заместник-кметът на Плевен, Елина Димитрова, и представители на отдел „Култура и туризъм“ на Общината бяха сред официалните гости, които уважиха събитието с присъствието си. Те откроиха събитието със своето присъствие, засвидетелствайки уважението си към таланта и приноса на Хинков за културния живот на града.

По думите на Хинков, вернисажът представлява връщане назад във времето и е израз на носталгията му по старите и напуснати неща. Той сподели, че иска да покаже на посетителите света през свой собствен поглед, помагайки им да открият красотата в остарялото и изоставеното.

Изложбата включва портрети, пейзажи и етюди, които разкриват специфичния и разпознаваем стил на Хинков. Посетителите могат да се потопят в атмосферата на изминалите десетилетия и да оценят изкуството на Хинков до 11 юни 2024 г.

Роден през 1952 г. в Плевен, Хинко Хинков е активен участник в българската художествена сцена от 1978 г. и член на Съюза на българските художници. Автор е на над 20 самостоятелни изложби и участник в численни пленери. Творбите му са част от колекциите на водещи български галерии, както и много частни колекции в България и чужбина. Художникът продължава да живее и създава в своя роден град, оставяйки дълбока следа в българската култура и изкуство.