Задържан шофьор в Плевен след кървав инцидент с полицай

Плевен днес


33-годишен мъж е арестуван и обвинен, след като ударил полицай с автомобила си в Плевен в опит да избегне пътна проверка. Служителят на реда се озовава на предния капак на колата, но водачът не спира и продължава да шофира така повече от километър по улиците на града. По данни от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Плевен, полицаят е с травма на черепа, счупено ребро и увреждане на белия дроб.

На 7 октомври, полицай от Второ РУ – Плевен предприема акции за разкриване и предотвратяване на трафик на жени с цел сексуална експлоатация, според информацията от прокуратурата. Правозащитникът спира заподозрения Ю. А., който управлявал лек автомобил и започва проверка.

Водачът обаче внезапно потегля и полицаят, намиращ се пред автомобила, се оказва на предния му капак. Независимо от това, заподозреният не спира и се опитва да избяга с висока скорост, държейки полицая на автомобила си. След повече от километър по улиците на Плевен, униформеният пада от капака на автомобила върху пътното платно.

Заподозреният вече е осъждан, уточняват от прокуратурата. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Плевен.

Информацията в статията е предоставена от Dnes.bg.