Задържаха двама пияни и дрогиран водачи в Плевенско област.

Плевен днес


Полицията в Плевенска област регистрира няколко случая на управление на моторни превозни средства от водачи под влиянието на алкохол или наркотици. В Долна Митрополия, 53-годишен мъж е задържан след като при проверка е установено, че управлява своя „БМВ“ с 1.2 промила алкохол в издишания въздух. Автомобилът е иззет и се съхранява при сектор КАТ Плевен, а шофьорът е задържан за 24 часа.

В град Червен бряг, 18-годишен младеж беше спрян да управлява своя „Мерцедес“, при тест за наркотици се установи положителен резултат за метамфетамин, но той отказа да даде кръвна проба. Въпросният водач е задържан от полицията за срок до 24 часа.

В село Лазарово, 41-годишен мъж беше спрян от автопатрул и при алкотест се установи, че управлява „Опел“ с алкохолна концентрация над 1.2 промила. Водачът отказа да се подложи на кръвен тест и е задържан.

Разследванията по тези случаи продължават, а МВР Плевен информира обществеността за засилените си усилия за борба с пияните и дрогирани шофьори на територията на областта.

Източник на информацията: PlevenZaPleven