Задържаха мъж след ножово нападение при сбиване в Белене.

Общество


В Белене 46-годишен мъж бе задържан за срок до 24 часа, след като наръга с нож свой противник по време на сбиване, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Плевен.
Сигнал за приет пациент във филиала за спешна медицинска помощ в Белене с прободна рана бе получен миналата нощ в 22:05 часа от полицията. Веднага са предприети оперативни дейности и е установено, че на улица в града е избухнал спор между двама мъже. Спорът е ескалирал във физически атаки. Единият от мъжете извадил нож и наръгал в гърба и в областта на ръката своя противник, който е също на 46 години. Жертвата е транспортирана и приета в плевенска болница, където животът й не е в опасност.
По инцидента е започнато досъдебно производство за нанесена телесна повреда. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен, допълват от полицейските служители.
БТА напомня, че на 6 май в град Койнаре бе открит 61-годишен мъж с две прободни рани в безпомощно състояние. След проведени оперативни действия е за привлечен като извършител 38-годишен мъж. При него е бил открит кухненски нож с острие около 15 сантиметра.

Съобщението за инцидента в Белене е предоставено от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева.