Зам.-министър Николай Проданов се срещна с кмета на Община Ловеч [ЛН]

Ловеч

Заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов проведе работна среща на 17 септември следобед с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Поводът за визитата в Ловеч беше откриването на новата учебна година в  СУ „Димитър Митев“ към ловешкия затвор.

След събитието зам.-министърът обсъди с кмета на Ловеч текущи проблеми по ресоциализацията на учениците в училищата към местата за лишаване от свобода, тяхното финансиране и условията за успешна дейност. В срещата взеха участие и зам.-кметът Венцислав Христов и директорът на училището в затвора Красимир Маринов.

Кметът на Ловеч запозна госта с изграждането на т.нар. „синя стая“ в Ловеч, за която вече е подписан договор за изграждане. „Синята стая“ е помещение за щадящо изслушване на деца и е по проект за укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система.

Участниците в разговора се обединиха около становището, че училищата към местата за лишаване от свобода заслужават специално внимание и уважение  и имат съществена роля за социализацията и професионалната подготовка на лишените от свобода.

Тази учебна година в СУ „Димитър Митев“, което има изнесени паралелки и в затворите в Белене и Плевен,  се учат общо 250 ученици от 1 до 12 клас. От тях в Затвора – Ловеч, са 146 броя. С тях работят 25 учители, съобщи директорът на училището Красимир Маринов.

Община Ловеч, пресцентър

17.09 2018 г.

 

Сподели

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт https://lovechnews.bg