Започва втори етап от реконструкцията на пътя в Червен бряг

Общество


Започна втората фаза на обновяването на републиканския път III-1306 в община Червен бряг, съобщи заместник-кметът Нина Коцева. По плана се предвижда полагане на нова асфалтова настилка с площ от 10 000 кв.м. в участъците между селата Лепица и Чомаковци, както и в близост до село Глава. Тази част от ремонта има за цел да осигури по-добра проходимост преди зимния сезон и да намали риска от пътнотранспортни произшествия, обясни Коцева.

Освен новия асфалт, ще се извърши запълване на отделни дупки по цялото трасе на пътя. Според Коцева, тези незабавни ремонтни дейности ще осигурят по-безопасни условия за движение в краткосрочен план.

Заместник-кметът обяви също, че през следващата година е предвидено по-голямо обновление на всички републикански пътища на територията на общината. От Община Червен бряг апелират към шофьорите да бъдат внимателни през следващите дни, докато текат ремонтните дейности и условията се нормализират.

Първият етап от ремонта беше завършен в началото на годината, когато беше обновен участъкът от село Лепица до врачанското село Габаре, припомни Нина Коцева.

Информацията е предоставена от БТА.

Вашият коментар