Затвориха Международно Изложение „Пчеларство-Плевен 2024“.

Областна администрация Плевен


Една от залите на Международното пчеларско изложение беше емоционално заредена с много колорит и слънчево настроение, където бяха подредени рисунките на всички участници в тематичния конкурс, съпътстващ събитието. В последния ден на форума, заместник областният управител Николай Абрашев връчи наградите на младите художници от три възрастови категории: от 3 до 5 г., от 6 до 12 г. и от 13 до 16 г. Наградени бяха деца от Плевен, Червен бряг, с. Галиче и Първомай. Заместник областният управител, съвместно с организаторите доц.Юлиян Станчев и Чавдар Велинов, участва в церемонията по награждаването на участниците в изложението.

Бяха връчени награди от международно жури в категории като нов продукт, нова технология, инвестиция на годината, нов производ на пчелен продукт, най-атрактивно представяне на изложението, най-проспериращ млад пчелар на 2023 година и за най-млад участник в изложението. Голямата награда на 21-то Международно изложение-договаряне „Пчеларство-Плевен 2024“ беше присъдена на „Медекс нутришън“ ООД от с. Попина, занимаващо се с внос и продажба на пчеларско оборудване.

При закриването Николай Абрашев изрази ангажираност и съпричастност към проблемите на пчеларите в областта и пое ангажимент да представи предложенията им пред институциите на властта. Той подчерта своята радост от успешната мисия на форума да популяризира пчеларството и неговите продукти, както и да мотивира хората, посветили се на тази професия.

От отличения съдържателен текст е премахната датата на публикуване, като информацията е свързана и съкратена за по-лесно възприемане.