Зоя Минева представя изложба акварели „Камъните на Матера“ в Плевен.

Последни новини


Плевенската художничка Зоя Минева открива самостоятелна изложба акварел тази вечер в ХГ “Илия Бешков” в Плевен. Експозицията й Sassi di Matera (“Камъните на Матера”) ще бъде представена в Камерната зала на Галерията. Ще бъдат показани серия акварели, вдъхновени от пътуването на авторката до Матера и Турси в Италия.

Зоя Минева е свързана с плевенския Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, в който е работила като художник-сценограф от 1986 до 2016 г., реализирайки над 75 сценографски проекта. През 2003 г. тя е номинирана за наградата „Икар” на Съюза на артистите в България за сценографията и костюмите на спектакъла „Вива Верди”. През 2006 и 2013 г. е удостоена с Диплом за цялостен принос към културата на Община Плевен. Тя е член на Съюза на българските художници, на Дружеството на плевенските художници и на Дружеството на плевенските писатели.

Зоя Минева има няколко самостоятелни изложби и е участвала в над 11 издания на Биеналето на малките форми в Плевен, както и във всички ежегодни изложби на плевенски художници от 1972 г. насам.

Откриването на изложбата в ХГ “Илия Бешков” е тази вечер от 18:00 ч.