Зрелостници в Червен бряг получиха дипломи с отличие

Общество


Зрелостниците на Средното училище „Д-р Петър Берон“ в Червен бряг получиха днес своите дипломи за завършено средно образование. На тържествената церемония бяха присъстващи кметът на общината Атанас Атанасов и заместник-кметът Нина Коцева, както информираха от училището за БТА.

Випускът от 2024 година, състоящ се от 40 зрелостници, включва осем с пълни отличия и още 19 отличници, които бяха наградени с медали, грамоти и еднократни стипендии, подчертаха от училището. Младите зрелостници получиха поздравления от директора Антон Шуманов за техните високи постижения.

Цветелина Венова се отличи със специална награда, след като постигна две пълни шестици на държавните зрелостни изпити и общ успех отличен 6.00 от дипломата. Кметът Атанасов лично й поздрави и й връчи ваучер от името на Общината, като обеща да поеме семестриалните й разходи за бъдещото обучение.

Първокласници и членове на вокалната група към училището също поздравиха зрелостниците.

От БТА, началникът на Регионалното управление на образованието в Плевен Албена Тотева сподели, че в областта трима младежи са успели да постигнат по две пълни шестици от двете задължителни държавни зрелостни изпита. Освен Цветелина, двама отличници са от Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ в Плевен.

По български език и литература, девет зрелостници получиха оценка 6.00. На изборната матура най-много пълни шестици (27) са записани по английски език, последвани от три по математика и една по немски език, всички от профилирана подготовка. Третият зрелостен изпит е донесъл четири пълни шестици по английски език (общообразователна подготовка) и по една по математика и информационни технологии, също в профилирана подготовка.

/АКМ/

Информацията в статията е предоставена от Кореспондент на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева, от БТА.