Иван Звездев ще оценява майстори на рибни ястия в състезанието Дунавска трапеза [ПД]

Общини

Жури с председател шоуменът и кулинар Иван Звездев ще оценява майстори на рибни ястия в състезанието Дунавска трапеза, което ще се проведе на 30 юни от 17 часа в град Белене. Ще се следи не само за вкусовите качества, но и за презентационните умения, с които е поднесено ястието, както и наличието на риба в него.
Кулинарният конкурс е част от Фестивала на река Дунав, който ще се проведе за трета година. Целта на състезанието е да се приготвят традиционни рибни и други ястия, характерни за дунавско-беленския регион, да се възобновят и припомнят забравени кулинарни традиции. Желаещите да участват могат да се включат в готвенето на открито. Приготвянето на храната ще става на огън или газ. Участниците сами осигуряват продукти, съдове и прибори, необходими за приготвянето на храната, както и газовата бутилка, ако са решили да готвят на газ. Организаторът осигурява работното място, дървата за огрев за участниците, които ще готвят на огън.
В конкурса могат да участват всички желаещи, без да е необходимо да доказват своя опит в готварството. Участници под 18-годишна възраст трябва да са с придружител. Крайният срок за записване за участие е до 17:00 часа на 22 юни 2018 г. в общинска администрация.
За най-добрите кулинари ще има награди.
Информация: Община Плевен
Снимка: Личен архив

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com