Играчите на Спартак Плевен напускат заради по-добри финансови условия.

БАСКЕТБОЛ Спорт


В новия сезон на Спартак Плевен няма да участват играчи от миналогодишния състав, разясни генералният мениджър Богдан Петков. В интервю за BGbasket.com той заяви, че клубът е направил всичко възможно да задържи своите баскетболисти, но те са предпочели по-високи финансови предложения от други отбори.

Петков изрази своето недоволство от контактуването на други български клубове с играчите на Спартак, въпреки че те са имали действащи договори. Той също коментира липсата на лоялност сред българските спортисти, заявявайки, че 99% от тях биха сменили клуба си при оферта с 500 лева по-висока.

„Всички играчи с договори решиха да преминат в други клубове заради по-високите заплати. Това е реалността, а който твърди обратното, ще го оборя,“ заяви Петков. Той добави, че клубът не може да разчита на лоялност, независимо от усилията си да задържат състава.

Петков подчерта, че някои от играчите са се оплаквали от недооценяване след получаването на по-високи оферти от други клубове, въпреки че преди това са уверявали, че са доволни. „Ние не можем да ги задължим да останат. Ако един играч е недоволен и има други предложения, няма смисъл да го задържаме насила. Просто продължаваме напред,“ заключи той.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com