Избрани млади български баскетболисти тренират в Димитровград и играят в Турция.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Списъкът с имената на българските баскетболисти под 14 години, които ще представят страната ни на предстоящите събития, вече е обявен. Избраните млади спортисти ще вземат участие в подготвителни тренировки в Димитровград, последвани от участие в престижен международен турнир в Турция, организиран от YDF.

Съставите на националните отбори на България за момчета и момичета включват 14 и 12 играчи съответно. Момчетата, под ръководството на треньора Веселин Веселинов, и момичетата, водени от Галина Стоянова и Руслан Русев, ще започнат своята подготовка между 4-ти и 6-ти юни. Тренировъчният лагер предшества международния турнир в Чанаккале, Турция, където българските млади баскетболисти ще търсят успех и опит срещу своите връстници от различни държави.

Отборът на момчетата U14 съдържа играчите Димитър и Николай Николови, Ясен Топузлиев от Академик Пловдив, Йордан Момчев от Финикс – Аризона (САЩ), Ивайло Желев от Сливен баскет, Йоан Христев, Борис Цоков и Деян Станчев от БУБА Баскетбол, както и Николай Цонков и Мартин Евтимов от Левски, Виктор Иванов от Шампион 2006, Денис Митев от Сливен баскет и Едуард Любенов от Тунджа Ямбол.

На страната на момичетата, вкарани в отбора са Христина Маргаритова от Ънстопабъл, Дария Райкова и Инна Макова от Рилски спортист, Теодора Маринова от Академик 17, Даная Цветкова и Виктория Петрова от Светкавица, Симона и Виктория Илиева от Дунав Русе 2016, както и Ивайла Маринова от Спартак Плевен / Дунав Русе 2016, Любов Борисова от Дунав Русе 2016, Рая Брайкова и Магдалена Владимирова от Септември 97.

Тренировъчният лагер и последващият турнир предоставят уникален шанс тези млади баскетболисти да развият своите умения и да поставят основите на своето бъдеще в спорта, стъпвайки на международната сцена.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com