Извършител на взломна кражба в село Мечка задържан по „горещи следи“ [ИП]

Крими

Броени часове след извършване на взломна кражба в село Мечка полицията е задържала извършителя, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР Плевен. Оперативните действия стартирали днес към 10 часа, след постъпил сигнал за разбита селскостопанска постройка в частен имот, собственост на 74-годишна жена. По нейна информация оттам били откраднати 9 кокошки, ел.проводници и медна пръскачка.При извършения на място оглед от оперативна група от служители на РУ-Пордим било установено, че кражбата е извършена след разбиване на катинар на входната врата, а престъплението е извършено за времето от 04:00 часа до 08:00 часа.
В рамките на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите установили автора на престъплението – 24-годишен от село Мечка, известен на МВР. При претърсване в дома му са намерени 7 от птиците, както и удължителите, които са разпознати по безспорен начин от потърпевшата. Върнати са й с разписка. В хода на действията по разследването било изяснено, че извършителят е натъпкал чуждата стока в чували на собственичката и пренесъл на гръб до къщата си.
Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Справка показва, че задържаният  има мярка „пробация“. По случая е уведомена прокуратурата, образувано е досъдебно производство е за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3  от НК. Продължава работа разследващ полицай и екип на РУ Пордим.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com