Изложбата „ОЧИ“ на Мирослав Григоров разкрива завладяващ визуален свят

Плевен днес


На 12 март в Камерната зала на Художествената галерия „Илия Бешков“ в Плевен беше открита самостоятелната изложба на фотографа Мирослав Григоров, озаглавена „ОЧИ“. Експозицията включва повече от 60 фотографии, направени по време на пътуванията на Григоров в Германия, Босна, Франция и България. Куратор на изложбата е Цвети Кръстева и е организирана с помощта на Сдружение Фото художници Плевен.

Григоров сподели, че тази изложба слага край на неговата фотографска работа свързана с войната в Босна, като той е присъствал на място и е заснел жестокостите там. Освен това, той е успял да заснеме терористичен акт извършен в Германия. Изложбата демонстрира живота във всичките му аспекти – щастлив или тъжен, изпълнен със светлина или сянка.

Директорът на ХГ „Илия Бешков“, Цвета Евлогиева-Кацарова, коментира, че творчеството на Григоров разкрива множество ситуации и хора, като привлича вниманието към истинската същност на живота, както е видяна през очите на художника. Евлогиева описва изложбата като една модерна история, която може да се почувства, и която дава на зрителите „други очи“ за да поглеждат света.

Любомир Бенковски, дългогодишен приятел и колега на Григоров, характеризира автора като романтик и подчертава, че изборът на име за изложбата – „ОЧИ“ е много прецизен, защото става въпрос за неща, които са били не просто видяни, а осмислени.

Източник на информацията: PlevenZaPleven