Изложба на ОУ „Максим Горки“ в Левски представя пътечка от спомени.

Плевен днес


На 7 март Основно училище „Максим Горки” започна изложба под името „Пътечка от спомени”, която акцентира на ученическата творческа дейност и фантазия през годините. Представените арт работи, включващи изящното изкуство, графика, живопис, пейзажи, портрети и др., предизвикаха носталгия у посетителите, като някои дори разпознаха свои собствени произведения.

Даниела Георгиева, директор на училището, приветства гостите на събитието, което е част от програмата за март. Тя изрази удовлетворение от ежедневните предизвикателства и радостта от това, че успява да работи с екипа си, за да покаже историята и съвремието на училището.

Концепцията за изложбата се дължи на г-жа Симпличева, опитен учител в училището, която е отговорна за събирането на 197 творби от бивши ученици. Тя изрази благодарността си за запазената история на ученическото творчество.

Събитието беше уважено с приветствия от Любка Александрова, кмет на Община Левски, и нейния заместник Елка Ангелова. Присъстваха също Наталия Чингова, директор на СУ „Крум Попов”, Илияна Александрова от МКБППМН, множество учители и ученици.

Изложбата, която е разположена в народно читалище „Георги Парцалев–1901”, ще остане отворена до 26 март и е достъпна за всеки, който желае да се потопи в спомените, които тя предизвиква, съобщава Пресцентърът на Община Левски.

Източник на информацията: PlevenZaPleven