Изложба на Узунов, Тасева и Русев в Плевен от Васил Илиев.

Плевен днес


На 8 февруари в Арт Център в град Плевен ще бъде представена изложба, която включва произведения на изтъкнатите български художници Дечко Узунов, Калина Тасева и Светлин Русев. Творбите, които са част от личната колекция на Васил Илиев, ще бъдат представени на публиката от 17:30 часа. Изложбата е в унисон с културната мисия на центъра да акцентира върху българското изкуство, показвайки значими творби и автори, проследяващи различни периоди в развитието на изкуството в страната.

Този акт на колекционера представлява неговият трети голям принос към културния живот на Плевен и признанието на местните ценители на изкуството. През предходната година са били организирани също така изложби с картини на Светлин Русев, по случай неговия 90-годишен юбилей, и на Калина Тасева, която е представила 80 свои творби.

На текущата изложба ще бъдат показани впечатляващи акварели на Дечко Узунов, които изобразяват портрети, женски фигури и пейзажи, изведени с няколко уверени движения на четката. Освен това, посетителите ще могат да видят фигурални композиции, пейзажи и натюрморти на Калина Тасева и Светлин Русев, реализирани в разнообразни техники като масло, акварел и смесени методи на изработка.

Източник на информацията: PlevenZaPleven