Изложба „Сбъдване“ събра плевенски художнички в „Къщата на художниците“.

Общество


Изложбата „Сбъдване“ беше открита тази вечер в арт център „Къщата на художниците“ в Плевен. Тя представя живописни творби на 12 дами от Плевен, които рисуват любителски и в компанията на тяхната преподавателка Владимира Йорданова за шести път аранжират обща изложба с авторски картини.

„Всяка година съм очарована от постиженията, които тези жени показват, и този път определено превишават всички очаквания. Мога да твърдя, че изложбата е на професионално ниво“, сподели Йорданова на откриването, която отскоро е също и уредник на „Къщата на художниците“. „Когато се завърнах в Плевен от друг град, имах желанието да срещна хора, с които да общуваме в един език, да възприемаме света по един и същ начин както аз се разбирам с тези жени, и да съм част от един прекрасен свят, изпълнен с огромно количество цветове. Изключително съм благодарна, че те са част от моя живот и ме заобикалят с любовта, която ми даряват“, допълни още тя.

Ръководителят на отдел „Култура и туризъм“ в Община Плевен, Анелия Дечева, също отправи пожелания за успех на провеждащата се изложба. Тя изрази надежда, че „Къщата на художниците“ ще продължи да бъде домакин на красиви изложби и събития, които приносят позитивни емоции.

Атмосферата на откриването бе обогатена от представленията на младата китаристка София Кънчева.

Изложбата „Сбъдване“ ще радва ценителите на изящните изкуства до 3 август, като предложените артикули ще бъдат предлагани за продажба.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева от БТА.