Изложение „Дни на иновациите в образованието“ започва днес.

Общество


Днес ще бъдат представени последните тенденции в развитието на световното образование на изложението „Дни на иновациите в образованието“. Това информира Диляна Георгиева от Център за творческо обучение, който е организатор на събитието, с подкрепата на Община Плевен.

Основна точка на дневния ред на форума ще бъде възможността за прилагане на изкуствения интелект в образователната система с цел улесняване на административните процедури и интеграцията му директно в учебната среда, сподели Георгиева. Сред участниците ще бъде и Google референтно училище от Плевен – Средно училище „Стоян Заимов“, което ще представи своите постижения свързани с прилагането на модела 1:1 в основното образование и въвеждането на Google Workspace при управлението на училищния процес. Дебати ще се захванат и около стратегии за социално и емоционално развитие на учениците, а също така и върху методиката за STEAM образование.

През сутрешната сесия ще вземат участие представители на детски ясли и градини от Плевен и околните области. От обявеното от Георгиева се очаква участие на педагози от приблизително 50 заведения, както и училищата, които ще се включат в програмата след обяд.

Форумът „Дни на иновациите в образованието“ ще протече в залата „Катя Попова“.

Център за творческо обучение, стоящ зад организацията на събитието, разполага с над десетгодишен стаж в областта на образователните технологии. „Дни на иновациите в образованието“ е част от серия информационни инициативи и срещи с образователни институции по цяла България, които се осъществяват в сътрудничество с местните администрации и регионалните управления на образованието. Подобни мероприятия досега са провеждани в градове като София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе, Добрич, Благоевград, Пазарджик и Сливен.

Информацията в тази статия е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.