Измиване на улици в района на автогарата и „Кайлъка“ на 25 юни

Последни новини


Плевен се готви за генерално почистване на своите улици в районите около автогарата и квартал „Кайлъка“. В изпълнение на плановете за поддържане на чистота в града, предстои второто измиване на уличната мрежа за годината. Отговорната фирма за този процес, ДЗЗД АСА КЛИЙНИНГ, ще осъществи дейностите на 25 юни.

На план за почистване са поставени централни локации, сред които площад „Иван Миндиликов“, улиците „Асен Халачев“, „Княз Ал. Батенберг“, „Кичево“, „Воден“ и „Сан Стефано“ – от тролейбусното обръщало до светофара при бул. „Хр. Ботев“. Списъкът продължава с ул. „Райски кът“ и ул. „Кайлъшка“.

АСА КЛИЙНИНГ поемат тази отговорност, след като са били избрани по договор за обществена поръчка с Община Плевен за “Поддържане на чистотата – метене, миене на улици, тротоари, площадни пространства, спирки на обществения транспорт, подлези и почистване на отводнителни оттоци в гр. Плевен“.

Общината апелира към гражданите да не паркират автомобилите си на посочените улици и места на предстоящата акция за да се осигури безпроблемното и ефективно почистване на уличната инфраструктура. Призивът е в интерес на обществената чистота и поддържането на приятен градски вид.