„Инжстрой“ Плевен ремонтират оттоци, шахти и улица „Чаталджа“ тази седмица

Последни новини


Плевен, 29 юли 2024 г. – Тази седмица „Инжстрой“ ЕООД стартира текущ ремонт на инфраструктурата в няколко района на Плевен. Екипите на дружеството са фокусирани върху ремонтните дейности на оттоци и шахти и върху отводняването на ключови улични участъци, като ул. „Чаталджа“.

Дейностите са планирани да се осъществяват в периода от 29 юли до 2 август. През този период ще продължат и строителните работи в двора на Регионалния център за подкрепа на приобщаващото образование, разположен на бул. „Г. Кочев“ № 66. Ремонтът включва подобрение и на подхода за автомобилен вход и изход.

Активно се работи и по изкърпването на дълбоки дупки по ул. „Индустриална“. В рамките на текущите усилия за подобряване на инфраструктурата, ремонт на улични шахти и оттоци ще се проведе в различни райони на града, включително и отводняване в района на ул. „Чаталджа“, където се намира „Чистота“ ООД.

„Инжстрой“ ЕООД управлява проектите като основен изпълнител по договор с Община Плевен. Предметът на обществената поръчка е „Текущ ремонт на уличната и пътната инфраструктура на територията на гр. Плевен, кметствата без самостоятелен бюджет, общинската пътна мрежа и местни пътища“. С тези мерки от „Инжстрой“ ЕООД и Община Плевен се цели подобряване на условията за движение и обществената безопасност в града.