Инж. Митко Спасов стана заместник-кмет в Община Плевен

Общество


Община Плевен вече има нов заместник-кмет с ресор „Териториално развитие“. Става дума за инж. Митко Спасов, както обявиха от пресцентъра на местната управа. В професионалния си път, инж. Спасов се е занимавал с водоснабдяване и канализация, като е прекарал 28 годи във фирма „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Плевен, от тях 18 години като управител. Преди да заеме този пост, той е работил като проектант и технически ръководител.

Инж. Спасов обяви за свой основен приоритет в работата проектите, свързани с подобряване качеството на питейната вода и водоснабдяването на Плевен. Според него, неговият опит във ВиК ще бъде от ключово значение за решаването на този проблем. Инж. Спасов е наясно със всички необходими стъпки и механизми, които трябва да се предприемат в тази насока.

Друга важна цел на новия заместник-кмет е адресирането на проблемите с канализацията и отводняването на ниските места при бурни дъждове в Плевен. Той планира започване на обследване на канализационната мрежа и последващо разработване на проект за нейния ремонт.

Досегашният държател на поста беше инж. Владислав Иванов. В управленския екип на Общината функционират и останали двама заместник-кметове – Елина Димитрова, отговаряща за „Хуманитарни дейности и проекти“, и Маргарита Бахнева, която заема позицията за финансов ресор.

Информацията за новия заместник-кмет с ресор „Териториално развитие“ в Община Плевен е предоставена от кореспондент на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева.