Йохан Девлетян сподели вълнуващи истории за велики музиканти с плевенчани [ПД]

Култура

Вълнуващи и забавни истории за десетки български и световни музикални звезди сподели Йохан Девлетян с плевенчани снощи в Арт залата на хотел „Ростов“. Гостът от магнетичния град Пловдив представи последната си книга „Без плейбек“, събрала личните му спомени от работата му с изключителни музиканти. Много меломани, какъвто е и самият Девлетян, вече изживяха несравнимото усещане да разлистят с нетърпение четивото и да се озоват сред 28 уникални разказа за Милчо Левиев, ФСБ, Теодосий Спасов, Били Кобъм, Ранди Брекър, Жан-Люк Понти, Найджъл Кенеди, Йън Андерсън (”Jethro Tull”), Рик Уейкман (”Yes”), Кийт Емерсън (“ELP“), Джон Лорд (“Deep Purple“) и др.
Йохан Девлетян се докосва до тези изумителни хора в качеството си на завеждащ отдел „Култура“ в Община Пловдив и организатор на концертите им в Града под тепетата. С чувство за хумор той разказва за куриозни случки, запечатали се завинаги в съзнанието му. Забавните истории не могат да се прочетат в Интернет, защото остават зад кулисите. Как се прави преден зъб за часове на звезда като Аирто Морейра, а на следващата година – и на Кийт Емерсън, както и защо Били Кобъл свири в шатото на цирк Балкански, са само част от талантливо описаните разкази в книгата. Те обаче не са с „жълт“ оттенък, а са вдъхновени от гения на истинските творци и тяхното изкуство, което не е необходимо да бъде тълкувано. Автор на предговора на книгата е Даниела Кузманова, музикант, журналист и съпруга на Румен Бояджиев от ФСБ.
Специалната атмосфера в Плевен беше допълнена с автентични видеозаписи от концерти в Античния театър в Пловдив. Първият от тях беше „ФСБ Симфони“ – събитие, обединило рок групата с Пловдивската филхармония и Народния хор на ансамбъл „Тракия“, с което на 1 септември 2012 г. е открит Есенният салон на изкуствата в Пловдив.

На срещата в Плевен Йохан Девлетян беше представен от Анна Дякова от едноименната галерия в Пловдив. Публиката се срещна и с предходната книга на автора – „Кабарето под тепето“, която вече получи позитивната оценка на читателите.
Организатор на нетрадиционната литературно-музикална среща беше МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ с управител доц. Емилияна Конова.
.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com