Кинофестивал „Филмирай“ с безплатни прожекции в плевенския парк.

Общество


Пътуващият кинофестивал „Филмирай“ ще бъде проведен три поредни вечери в Плевен. Традиционно, прожекциите ще са със свободен вход и ще се проведат в парка на Регионалния исторически музей, както информира началникът на отдел „Култура и туризъм“ към Община Плевен, Анелия Дечева.

В програмата на лятното киносъбитие са включени два известни български филма, както и една френска комедия.

Кинофестивалът ще започне на 25 юли с филма „Защото обичам лошото време“, в който участват актьорите Неда Спасова, Владимир Михайлов, Елени Декидис, Боряна Пунчева, Веселин Ранков и Иван Бърнев. Филмът е описван от публиката като топъл, човечен, нежен и романтичен, и такъв, който провокира усмивка и размисъл, според думите на организаторите.

На следващата вечер, 26 юли, любителите на френското кино ще могат да гледат комедията „Жената на президента“, в която играят Катрин Деньов, Мишел Вуйермос, Сара Жиродо, Дени Подалиде и Лоран Стокър.

Третата и последна вечер на кинофестивала в Плевен ще представи българския филм „Диада“ от режисьорката Яна Титова, с участието на Маргарита Стойкова, Петра Църноречка, Силвия Лулчева и отново Иван Бърнев.

Информацията за статията е предоставена от кореспондентa на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева.