Клуб „Приятели на Русия“ учредиха в село Победа [ПД]

Общини

Клуб „Приятели на Русия“ учредиха на 14 юни в село Победа, информират от местното читалище „Зора – 1990 г.” Идеята се ражда и реализира по време на Руската вечер, организирана от местния културен институт. За председател на Клуба е избрана Емилия Русева – педагог със специалност руска филология и ценител на руската култура.
Присъстващите изразяват желание да участват в мероприятията на Национално движение „Русофили“, като се отчита интересът на голям брой деца, които изучават руски език, пеят руски песни и танцуват руски танци.

На тържеството, посветено на Националния празник на Русия – 12 юни, присъстваха Пламен Александров – председател на Национално движение „Русофили“ – Плевен, и Илиана Николаева- координатор на движението за Община Долна Митрополия.
В лекционната зала на читалището бе подредена художествена и специализирана литература на руски език, грамофонни плочи на известни руски изпълнители, фотоизложба „Парк Кривякино” в гр. Воскресенск, картинна изложба „Третяковска галерия” и много традиционни руски сувенири и предмети.
В непринуден разговор присъстващите споделиха свои спомени от срещи с руски групи и делегации, от запознанства и кореспонденции с „непознато другарче”.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com