Кметът д-р Валентин Христов Призова: „Чествайте Великден с Радост и Смирение!“

Последни новини


На прага на един от най-светлите християнски празници, Великден, кметът на Община Плевен, д-р Валентин Христов, отправи послание към своите съграждани, призовавайки ги да отпразнуват този важен ден с радост, но и със смирение.

„Великден е един от най-големите ни празници и всеки вярваш християнин празнува този ден!“ – подчерта кметът в своето обръщение, отразявайки важността на този ден за всеки православен християнин.

Д-р Христов сподели своето виждане за значението на празника, като отбеляза, че Възкресение Христово носи посланието за силата на вярата и за тържеството на живота над смъртта. В този контекст, той насърчи всички да празнуват с подобаваща радост и вътрешна уравновесеност.

„Нека празнуваме великия ден с радост, но и със смирение!“ – призовава кметът, акцентирайки върху значението на балансирането между веселбата и духовното преосмисляне на празника.

В сърцевината на своето обръщение, д-р Валентин Христов не пропусна да пожелае здраве и сила на вярата в доброто на всички свои съграждани. „Бъдете здрави и имайте вяра в доброто!“ – заяви той.

В края на своето послание, кметът д-р Валентин Христов с топли думи благослови всички да имат светъл и благословен Великден, осветен от любовта и топлината на семейството.

„Светъл и благословен Великден за вас и семействата ви!“ – завърши кметът, изпращайки своите най-добри пожелания за празника.

Великденският поздрав от кмета на Община Плевен отразява обичаите и духовните ценности, които Великден носи за всички християни, и подкрепя общността с думи на надежда и обединение.