Кметът на Ловеч: „Няма по-голяма спирачка за икономическия растеж от не доброто състояние на инфраструктура [ЛТ]

Ловеч

„Няма по-голяма спирачка за икономическия растеж от не доброто състояние на инфраструктура. За това сме изключително благодарни на г-жа Искра Михайлова като председател на Комисията по регионално развитие към Европейския парламент, на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на Министерството на околната среда и водите и на Камарата на строителите за организирането на тази среща“.
Това каза Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, при откриването на откриването на Четвъртата международна конференция „Инвестиции и инфраструктура в Северна България“, която се състоя на 23 май в Луковит. Приветствени слова произнесоха още евродепутатът Искра Михайлова и инж. Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ.
„Днешната среща е от нов тип. Срещаме се в Луковит. Благодаря изключително много на местните власти за тяхното участие в дискусията. Искахме да се ориентираме към Северна България, която включва три региона за планиране. Това са регионите, които са сред изоставащите региони. Преди месец Световната банка докладва пред КРР на ЕП за влиянието на европейските инвестиции в регионите“, добави тя и отчете, че в изоставащите региони има няколко проблема – лоша инфраструктура, образование и т.н. Днес ние се фокусираме върху инфраструктурата и инвестициите в Северна България“, каза Искра Михайлова.
По-късно кметът на Ловеч Корнелия Маринова попита как да се работи във ВиК-сектора, когато една община е срещу консолидаризането и стопира останалите седем общини в областта. Има начини, но по-важното е, че рано или късно тези общини ще осъзнаят необходимостта от нови инвестиции в сектора,  отговори Малина Крумова, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.
Вече е 15 процента изпълнението на строежа на автомагистрала „Хемус“ в отсечката от Ябланица до пътен възел „Боаза“ с дължина от близо 9 км,  съобщава инж. Светослав Гласов от АПИ.
В дискусионната кръгла маса участваха представители на Камарата на строителите и други браншови организации, областни управители и кметове на общини от Северна България.
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu