Кметът на Плевен д-р Валентин Христов награди медицински сестри за отлична работа в общинското здравеопазване

Последни новини


На специална церемония в Плевен бяха отличени медицински сестри, ценени за своята отдаденост и труд в общинското здравеопазване. Събитието, организирано по случай Международния ден на сестринството на 12 май, се проведе в хотел „Ростов“ и беше уважено от редица изтъкнати гости.

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов изрази своята благодарност и признание към съсловието с думите: „За мен е изключителна чест да Ви поздравя от името на Община Плевен и лично от свое име по повод 12 май – Международен ден на сестринството. Благодаря на Вас и всички Ваши колеги за милосърдието, отговорността и всеотдайните грижи, които полагате към всеки Ваш пациент. Бъдете здрави и все така всеотдайни в грижите за здравето на децата.“

В рамките на тържеството бяха връчени награди на медицинските сестри, които бяха отличени за своя принос през изминалата година. Те включваха Антоанета Дочева от детска ясла „Латинка“, гр. Плевен; Христинка Тотова от детска ясла „Усмивка“, с. Ясен; Ина Маринова от ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“, гр. Плевен; и Мариета Стоянова, директор на детска ясла „Латинка“, гр. Плевен.

Поздравления към наградените отправиха и Василка Русева, зам.-председател на Регионалната колегия на БАПЗГ – Плевен, Надя Димитрова – председател на Регионалната колегия при БАПЗГ, както и д-р Румяна Нинова – председател на Териториалния координационен съвет на Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ, която изпрати поздравителен адрес. Сред присъстващите беше и д-р Елза Пачева – началник-отдел „Здравеопазване и социални дейности“ в Община Плевен.

Церемонията беше озарена от музикалния поздрав, поднесен от децата от ДГ „Надежда“, гр. Плевен, които допринесоха за тържествената и сърдечна атмосфера на празника.