Кметът на Плевен обсъжда бъдещето на индустрията на работна среща в завода на „Леони България“

Последни новини


Кметът на Плевен д-р Валентин Христов проведе работна среща в компанията „Леони България“ заедно с други кметове и представители на местни Бюрата по труда. Той разговаря с управлението на завода за тяхната работа и бъдещи планове. Кметът изрази благодарност за партньорството и подчерта значението на инвеститора за икономиката на региона.

Андрей Косоухов, директор на „Леони България“, заяви, че над 70% от доставчиците на компанията са местни и се цели увеличение на техния дял. Обсъдени бяха предизвикателствата в привличането и задържането на специалисти в автомобилната индустрия, както и включването на служители от уязвими групи в работния процес.

Компанията е открита преди 6 години и предоставя равен шанс за кариерно развитие в над 10 различни професионални направления. Заводът оперира в съответствие с наложените стандарти за здраве и безопасност и прилага модерни технологии за производство на висококачествени кабелни системи за автомобилостроенето.

Същевременно, Националният статистически институт отчита увеличение на безработицата в четвъртото тримесечие на предходната година, като най-голям е ръстът сред мъжете.