Кнежа приема второто издание на международния джаз фестивал в парка

Общество


В Кнежа предстои второто международно издание на фестивала „Джаз в парка“. То ще се състои на 29 и 30 август на открита сцена в парк „Ахтирка“, съобщи за БТА Искра Цанкова, председател на читалище „Борба 1869“.

В програмата на тазгодишното издание на „Джаз в парка“ ще се представят четири джаз формации, подготвени са творчески работилници за деца и младежи, арт базар на традиционни занаяти и изкуства, съпътстващи концертни програми, джем сешън и изложба на местни художници.

Участие във фестивала ще вземе вокалистът Брус Джонсън (САЩ) с Кристиан Желев квартет в състав: Димитър Льолев – саксофон, Николай Костадинов – пиано, Даниеле Феббо – контрабас и Кристиан Желев – барабани, както и кубинската група Septeto Nabori.

В програмата е включен и проектът за симфоничен джаз на Васил Петров с Врачанска филхармония, допълни Цанкова.

Част от програмата е и проектът на джаз формацията Hot club de Plovdiv в състав: Христо Минчев – контрабас, Момчил Ангелов – китара, Петър Койчев – китара и Любомир Толумбаджиев – цигулка с изпълнения на френски суинг и джипси джаз.

На 30 август ще се състои фестивална латино фиеста, като поканата за участие е към членовете на клубовете по латино и спортни танци с кубинската музика на Septeto Nabori.

В съпътстващата програма на „Джаз в парка“ са включени работилници за грънчарско колело, изобразително изкуство, проектът „Художникът на приказки“, концерт „Панаир на детските изкуства“, състезателни игри и забавления за деца и родители и други изненади.

Фестивалът се организира от читалище ”Борба 1896” и Общината. Той е част от панаирните дни на Кнежа, които ще се състоят в дните от 27 до 31 август.

/АКМ/

Информацията в статията е предоставена от Кореспондент на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.