Кога ще бъде пуснато парното в Плевен?

Най-важното Общество Последни новини

Централното отопление осигурява комфорт и сигурност в дома, като остава най-икономичният и екологичен начин за отопление, въпреки поскъпването на природния газ. Много хора се интересуват кога ще бъде пуснато парното в Плевен, поради понижаването на температурите през последните дни. Според наредба № 16-334 от 6 април 2007 г. за топлоснабдяването, отоплението се включва, когато средната денонощна температура на външния въздух е под +12°С в три поредни дни, като се вземат предвид и прогнозите за следващите 7-10 дни.

НАРЕДБА № 16-334 ОТ 6 АПРИЛ 2007 Г. ЗА ТОПЛОСНАБДЯВАНЕТО
Чл. 3., алинея 2

(2) Топлопреносното предприятие или доставчикът включва отоплението в абонатната станция на сградата, когато средната денонощна температура на външния въздух в три последователни дни е по-ниска от +12°С и изключва отоплението при повишаване на средната денонощна температура на външния въздух в три последователни дни над +12°С, като и в двата случая се съобразява с дългосрочната прогноза за следващите 7 – 10 дни.

Предвид прогнозата за времето в следващите дни, се очаква парното да бъде пуснато скоро, макар точната дата да не е известна.