Комисии в Плевен излъчват заседания на живо чрез YouTube.

Общество


Заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет в Плевен ще бъдат излъчвани на живо. Това обяви председателят на ОбС доц. д-р Иван Малкодански.

„Излъчването на срещите на комисии ще става през YouTube каналът на Община Плевен. На официалната уебстраница на институцията вече има директен линк – ‘Излъчване на живо сесии на ПК’. Там хората, които са заинтересовани от нашата дейност, ще могат да следят и да наблюдават в реално време обсъждането на всяка еднаточка от дневния ред и документите,“ поясни доц. Малкодански.

Той уточни, че промяната се обсъжда от началото на мандата и целта е да се повиши ефективността на работата на Общинския съвет, както и прозрачността и отвореността му.

От БТА напомнят, че въвеждането на онлайн излъчванията на сесиите на Общинския съвет в Плевен започна през лятото на 2004 година, като първото излъчване беше на 27 август. За целта в залата, където провеждат сесии Общинския съвет, е монтирана специална техника. Камерите излъчват картина от различни части на залата и биха могли, изключение, Общинския съвет да реши част от сесиите или техни части да не бъдат публично излъчвани.

Автор на информацията в статията е кореспондентът на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТа.