Комисията обсъди държавни субсидии на читалища в Плевенска община.

Плевен днес


Комисията за разпределение на средства за читалищна дейност на Община Плевен за 2024 година проведе своята първа работна среща. Председател на комисията е заместник-кметът Елина Димитрова, а членовете са представители на 40 читалища в общината. Срещата бе посветена на организацията на процеса за разпределение на субсидиите, като бяха обсъдени и спазването на указанията на Върховния административен съд.

Беше избрана 5-членна работна група от представители на градски и селски читалища, които да оценяват представените отчети съгласно определен алгоритъм и да предложат разпределение на средствата. Председателят на Общинския съвет и други членове на съвета присъстваха на срещата и подчертаха значението на колегиалността и продуктивния диалог за работата на комисията.

Също така, бе предложен и избран състав за контролен съвет, който ще наблюдава процеса. Най-важните решения от срещата включваха установяване на график за дейността на работната група, започване на работата им от 22 февруари и представяне на предложение за разпределение на средствата до 1 март. Следващото заседание на комисията е насрочено за 7 март 2024 г.

Информацията е предоставена от пресцентъра на Община Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven