„Концерти с кауза“ вдъхновиха Плевен с музика и съпричастност

Общество


Националното турне „Концерти с кауза“, озаглавено „С песен и стих в сърцата“, направи своя спирка и в Плевен. Името на това музикално събитие не е избрано случайно – неговата цел е да подкрепи две значими инициативи: помощ за хората с репродуктивни проблеми и промотирането на повече българска музика в националния ефир.

Плевенчани се събраха в залата на Народно читалище „Съгласие 1869“, за да приветстват с аплодисменти изпълненията на популярните артисти Нели Рангелова, Милена Славова, Росица Ганева, Искрен Пецов, Дует с кауза (Галя Георгиева и Наско Лазаров), както и групите „Спринт“ и „Хоризонт“ и Красимир Недялков. Публиката не само слушаше, но и активно участваше, пеейки заедно с изпълнителите и създавайки светлинно шоу.

Сред специалните гости бяха младите таланти от Музикален център Dori Dios – Плевен, ръководен от Дори Люцканова.

В началото на събитието заместник-кметът на Община Плевен, Елина Димитрова, обяви, че залата е предоставена безвъзмездно за концерта от председателя на Народно читалище „Съгласие 1869“, Ивайло Атанасов. Тя поздрави присъстващите и подчерта ангажираността на общината към двете благородни каузи.

Концертът беше достъпен и за хора с увреден слух благодарение на жестомимичния превод. Турнето вече премина през градовете Сливен, Стара Загора, Слънчев бряг, Бургас, Русе, Пловдив, Шумен, Варна и Габрово.

Източник: БТА.

Вашият коментар