Концерт „С песен и стих в сърцата“ тази вечер в Плевен

Общество


Националното турне за концерти с кауза под мотото „С песен и стих в сърцата“ ще спре тази вечер в Плевен. Мероприятието цели да подкрепи две важни кампании – помощ за хора с репродуктивни проблеми и увеличаване на присъствието на българска музика в националния ефир. Това съобщиха от общинската администрация.

На сцената на Летния театър „Кайлъка“ плевенската публика ще може да се наслади на изпълненията на известни български артисти, сред които Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, дует „Шик“, Милена Славова, Росица Ганева, дует WEIL, Искрен Пецов, Коцето Калки, Дует с кауза, вокално трио DEJA VU, група „Спринт“, група „Хоризонт“, Красимир Недялков и група „ЖестиМ“.

Като специални гости на концерта ще участват децата и младите таланти от Музикален център Dori Dios – Плевен с ръководител Доротея Люцканова, които ще изпълнят някои от най-големите хитове заедно с българските звезди. Събитието ще бъде под съпровода на оркестър „София“, а водещ ще е Веселин Пренеров. Организацията на концерта се осъществява със съдействието на Община Плевен.

Една от каузите, които поддържа турнето, е информационната кампания „Да сверим биологичния си часовник навреме“, която се фокусира върху проблемите с репродукцията. Чрез събраните средства ще бъде финансирана инвитро процедура за едно семейство. Другата кауза е свързана с увеличаването на българската музика в националните медии, като целта е тя да надмине 50% от излъчваните произведения, което е подкрепено от множество български музиканти и изпълнители.

Преди Плевен, турнето вече се проведе в Шумен и Стара Загора. След Плевен, следват концерти в Добрич на 12 септември, 24 септември – Габрово и 23 октомври – Велико Търново.

Източник: БТА