Крайният срок за плащане на местните данъци в Плевен с 5% отстъпка изтича на 30 април

Последни новини


Важна информация за жителите на Плевен: настъпва последният момент за използване на предоставената отстъпка при плащане на местни данъци и такси. Община Плевен напомня на своите поданици, че крайният срок за плащане на данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства с 5% отстъпка изтича на 30 април.

Плащанията биха могли да се извършат лично на касите в Паричния салон на Дирекция „Приходи от местни данъци и такси“, както и чрез ПОС терминал. Алтернативно, има опция за плащане в всеки офис на Изипей и Фастпей, по банков път или онлайн чрез уебсайта на общината, където ще откриете нужната информация за сметките и кодовете за плащане.

За улеснение на гражданите, Община Плевен предоставя и нов интернет канал за плащания чрез сайта на Министерство на електронното управление. Тази удобна опция изисква регистрация в „Моето пространство“ на egov.bg, пространството, което позволява проверка и погасяване на задължения по електронен път.

В законовите рамки, всяко плащане ще се подчинява на правилото за последователност, съобразено с разпоредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс – при наличие на стари дългове, те се покриват на първо място.

Касите на паричния салон на улица „П. Р. Славейков“ № 21 са отворени за жителите на града всеки делничен ден от 08:30 до 16:30 часа.

Общината също така напомня, че гражданите могат да покрият своите задължения и на две равни вноски, които идват без въпросната отстъпка – с първо плащане до 30 юни и второ до 31 октомври.