„Културен Афиш: Летният Плевен Предлага Концерти, Кино и Изкуство“

Последни новини


КУЛТУРНИ СОБИТИЯ В ПЛЕВЕН ОЖИВЯВАТ ЛЕТНИТЕ ВЕЧЕРИ

Плевен се превръща в културен център с богата програма през настоящата седмица. Жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на разнообразни прояви от театър, музика, кино и изящни изкуства.

На 23 юли, вторник, стендъп комедиантите Димитър Иванов – Капитана, Георги Кючуков и Димитър Донски ще зарадват плевенчани с шоуто „Златните момчета“. Турнето им преминава през летния театър на града, което е част от тяхната национална обиколка.

След това, на 25 юли, четвъртък, фолклорен ансамбъл „Българе“, подкрепен от Община Плевен, ще представи проекта „ПАИСИЙ“ за пръв път от 2019 година. Концертът ще открие в 20:30 часа с изявата на плевенския клуб „Северняците“ и техния ръководител хореограф Джейлян Демирев. Билети за събитието са достъпни в касите на EasyPay и онлайн на www.epaygo.bg.

Музикалните акценти продължават на 26 юли с концерт на група „СкандаУ“, който ще се проведе след изключително успешното им участие в Арена София. Шоуто започва в 20:30 часа, а феновете ще имат шанс за участие в организирания кастинг за таланти.

Кинофестивалът „ФИЛМИРАЙ“ добавя киномагия с вечерни прожекции от 25 до 27 юли в парка на Регионалния исторически музей. Филми като „Защото обичам лошото време“, „Жената на президента“ и българският „Диада“ ще бъдат показани с вход свободен, като прожекциите започват в 21:00 часа.

Плевен гостоприемно отваря вратите на ХГ „Дарение Колекция Светлин Русев“ и Артцентър „Плевен“ за Лятната китарна академия на 26 юли с начало в 10:00 часа, където ще се насладите на солови изпълнения и концерт на китарни ансамбли.

Изкуство любителите ще имат удоволствието да се докоснат до изложби на Юри Буков, Стилиян Атанасов и други, както и до ретроспективна изложба в чест на 140 години от рождението на скулптора Ангел Спасов.

Детският летен университет носи образование и развлечение с психологически тренинг за емоционална интелигентност на 23 юли и детско танцово студио „Веселие“ на 25 юли.

НЧ „Съгласие 1869“ продължава инициативата Малка лятна балетна академия, отворена за младите танцьори всяка вторник и четвъртък от 10:00 до 11:00 часа.

Плевен потвърждава статуса си на културен оазис с пъстра палитра от събития, обещаващи незабравими моменти в края на юли.