Културен афиш на Плевен: концерти, изложби и благотворително BMW Експо

Последни новини


Плевен готов за културни събития през първата седмица на септември

Община Плевен обяви впечатляваща програма за културни мероприятия, които ще се проведат от 2 до 8 септември. Програмата включва празничен концерт, изложба, музикални вечери и благотворително BMW Експо.

**5 септември (четвъртък)** – Празничен концерт по повод Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия ще се състои на пл. „Възраждане“ от 17.30 часа. В концерта ще участват Общински хор „Гена Димитрова“, Смесен хор „Звъника“, ФТК „Българско хоро“, ФТА „Балкански огън“, Христо Косашки и артисти на кокили. За плевенчани и гостите на града ще звучат патриотични и популярни песни.

**6 септември (петък)** – Тържествен ритуал по случай Деня на Съединението ще се проведе пред паметника на Четвърти пехотен полк в Градската градина в Плевен. Началото на събитието е в 11.00 часа. Същият ден, рок група „Глог“ ще изнесе концерт на пл. „Възраждане“ от 20.00 часа.

**4 септември (сряда)** – Изложба на доц. д-р Красимира Друмева, наречена „Визуални пътешествия на книгата“, ще бъде открита в ХГ „Илия Бешков“ – Плевен. Събитието започва в 17.30 часа.

**3 септември (вторник)** – Кафе „Бордо“ организира музикална вечер с Таня Атанасова от 19.30 часа. На **5 септември (четвъртък)** ще се състои ретро диско музикална вечер с Ивелина Първанова, където ще звучат хитовете на Boney M, Eruption, Modern Talking, ABBA, Smokie и много други. Началото е в 19.30 часа.

**7 и 8 септември** – Плевен ще бъде домакин на първото по рода си благотворително BMW Експо, където ще могат да се видят дрифт автомобили, класически и ретро, иновативни, спортни и тунинг автомобили, пистови и туристически мотори. Участие ще вземат ОФК „Спартак Плевен“, BMW M Car Pleven, Amerikan cars and Coffee Pleven, BMW Club Bulgaria.

Посетителите на събитието ще имат възможност да разгледат изложените автомобили и атракции и да подкрепят инициативата за събиране на средства за Дома за медико-социални грижи Плевен за закупуване на съоръжение тип „Вертикализатор“ за специфичните нужди и грижи за децата от Дома.

Футболният клуб „Спартак Плевен“ ще разполага с кът, където ще се продават нови фен артикули и ще има възможност за запознаване с част от футболистите на 7 септември от 10.00 до 12.00 ч. на центъра на града, където ще могат да се получат автографи и да се усети духът на отбора.

Плевенчани и гостите на града са добре дошли да се включат в разнообразните културни събития и да отпразнуват Деня на Съединението по запомнящ се начин.