„Културен афиш Плевен: театър, концерти, благотворителност, 29 юли – 02 август“

Последни новини


Културна панорама на Плевен представя събитията за последната седмица на юли и началото на август

Открива седмицата премиерата на комедията „Жена ми се казва Борис“ в Летния театър на Плевен на 30-ти юли (вторник). Зрителите ще могат да се насладят на актьорските изпълнения на известни имена като Станимир Гъмов, Румен Угрински, Диана Найденова и други, под режисурата на Владлен Александров. Прожекторите ще осветят сцената в 20.30 часа. За резервации и информация може да се обръщате към телефон 0896 695 400.

На следващия ден, 31 юли (сряда), Концертна зала „Катя Попова“ ще се превърне в домакин на Гала концерт на майсторски клас по класическо пеене. Вокални педагози от Япония и България ще присъстват на сцената, като публиката ще има възможност да се докосне до гласовете на японски и международни изпълнители. Светът на класиката ще бъде отворен за посетители от 19.00 часа.

Кулминацията на седмицата ще бъде концертът „Тангата на Астор Пиацола“ под звуците на Плевенската филхармония. Изящество и страст ще завладеят сцената на 02 август (петък) с участието на изявени солисти като Людмил Ангелов и Стоян Караиванов. За билети и информация се обръщайте към 064/ 800 843 и 064/ 800 250.

За най-младите любители на книгите, Регионалната библиотека „Хр. Смирненски“ организира закриване на Детския летен университет на 30 юли (вторник), което ще включва образователно състезание „Всезнайко“.

На 01 август (четвъртък), кафе „Бордо“ става домакин на благотворителната вечер „Бъдеще за Нели – мечтата на едно семейство“. Старт на събитието ще бъде даден в 19:30 часа със забележителните изпълнения на Краси Янкулов, Иво Ненов и други талантливи артисти. Всички събрани средства от входните такси ще бъдат дарени за подпомагане на Нели.

Закръгляне на културната програма ще бъде Мото съборът на клуб „Огнени сенки“, който ще се състои на Мечата поляна в парк „Кайлъка“ от 02 до 04 август. Organized by the club „Flaming Shadows“ will be hosted by Mecha Polyana in Kaylaka Park from August 2 to August 4.