Културни събития в Плевен от 11 до 17 март – Седмичен афиш

Последни новини


В четвъртък, 14 март 2024 година, ще се състои концерт, организиран от Общински хор „Гена Димитрова“, посветен на столетния юбилей от рождението на Катя Попова. Диригент на събитието ще бъде Анелия Дечева, а на клавир ще акомпанира Мариана Мирчева. Солисти в концерта ще участват Боряна Бешева, Ирина Николова, Валери Цолов и Даниел Меса. В програмата ще бъдат представени популярни хорове от известни опери, включително „Вълшебната флейта“ на Моцарт, „Севилският бръснар“ на Росини и други. Концертът ще се проведе в зала „Катя Попова“ и ще започне в 18:30 часа с вход свободен.

Също така от 12 до 30 март в ХГ „Илия Бешков“ ще се проведе ретроспективна фотографска изложба „Очи“, на автор Мирослав Григоров. Изложбата ще покаже над 60 снимки от неговите приключения в Германия, Босна, Франция и България, като откриването ще бъде в 17:00 часа в Камерната зала.

В НЧ „Съгласие 1869“ в Плевен ще се състоят две културни събития: прожекция на документалния филм „Екатерина“ на 11 март (понеделник) в 18:00 часа и театралната постановка „Отблизо“ от Патрик Марбър на 12 март (вторник) в 19:00 часа.

ДКТ „Иван Радоев“ също ще предложи разнообразна програма, включваща различни театрални постановки от 11 до 16 март, сред които комедията „Търси се нов съпруг“ и представления на „Хамлет“ от Уилям Шекспир.