Лауреати ще изнесат камерен концерт на фестивала в Плевен

Общество


Тази вечер в Плевен ще се състои камерен концерт, представящ талантливи лауреати от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Събитието е част от богатата програма на 32-рото издание на Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“, обявиха от Плевенската филхармония.

На сцената ще излязат изявени музиканти като флейтистката Александрина Александрова, цигуларите Георги Райчев и Тодорка Христева, китаристката Деляна Петкова, баритонът Михаил Мотайленко, флейтистът Никола Данев, пианистите Петър Дюгеров, Славчо Тодоров и Деян Табашки, и сопраното Теодора Тошева.

Концертът ще се проведе в зала „Катя Попова“, като входът ще бъде свободен с покани, които могат да бъдат получени от билетните центрове на Плевенската филхармония.

Международният музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“ е създаден през 1966 година като ежегоден празник на музиката, в който участват лауреати. От третото му издание, фестивалът носи името на прочутата оперна прима Катя Попова (1924 – 1966), която е оказала значимо влияние върху основаването му.

Тази година събитието включва над 600 изпълнители от цял свят, сред които 60 са лауреати на престижни международни конкурси. Фестивалът ще продължи до 25 октомври и се организира от Община Плевен и Плевенската филхармония, като е под патронажа и финансово подкрепен от Министерството на културата. Източник на информация: БТА.

Вашият коментар