Левски, Дунав Русе, Септември 97 и Светкавица в полуфиналите U13 баскетбол.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отборите на Левски, Дунав Русе, Септември 97 и Светкавица се наредиха на полуфиналната фаза от Националния шампионат по баскетбол за девойки до 13 години.

Опълченците от Левски преодоляха съперниците си от Берое Стара Загора с резултат 73:62 в откриващата игра на деня, която се проведе в зала „Иван Ангелов“, благодарение на отлично представяне в първата половина от мача.

Екипът на Дунав Русе си осигури място за следващото етап от турнира, като постигна победа над Рилски спортист с тясна разлика 57:51. Играчките, водени от Магдалена Атанасова – Миланова, демонстрираха решителност във втората и четвъртата част на срещата, удържайки напредството си до последния съдийски сигнал.

Септември 97 надделя над тима на Славия с огромната разлика от 64:45 в среща изцяло столична. Командата на треньорка Борислава Мандур се наложи през първите три части от мача и запази здравословно аванс, което ѝ предостави възможност да затвърди победата.

За завършек на четвъртфиналите, Светкавица заслужи аплодисментите на родната публика, надигравайки Спартак Плевен с убедителното 72:39. Търговищкият тим излезе на почивката с масивно водство от 41:14, което бе достатъчно за тях да си гарантират последното място сред четирите най-добри.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U13
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com