Левски очаква петото издание на фестивал „Пълнената чушка“.

Общество


В град Левски се подготвя петото издание на Националния фестивал „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция“. Както съобщи Любка Христова от общинската администрация.

Целта на форума е да запази и разпространи кулинарната традиция в община Левски, която е свързана с пълнените чушки, традиционни за всички локални събори, панаири и празници.

Фестивалът предвижда състезателен елемент, като дава възможност на кулинари да покажат своите умения в приготвянето на домашни ястия в три категории: „Пазители на традицията“, „Кулинарно вдъхновение“ и „Шарено бурканче“.

Във всяка категория ще бъдат раздадени награди, изработени от златар, за първо, второ и трето място. Наградите са бижута с формата на чушка, изтъкна Христова.

За участие в конкурса е необходимо заинтересованите да изпратят своята заявка до 16 август на имейл адреса [email protected]. Всички формуляри, необходими за участие, могат да бъдат намерени на уебсайта на Община Левски.

Събитието е насрочено за 24 август и обикновено привлича участници от всички възрастови групи. В последното издание взеха участие кулинари на възраст между 5 и 80 години. Кулинарните привлекателности са представени от читалища и пенсионерски клубове в общината.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева от БТА.