Левски с тържества за Националния празник на България – 3 март.

Плевен днес


На 3-ти март, в град Левски, обществеността е поканена да присъства на музикално-поетично събитие под наслов „Наричат ме България“, което ще се проведе на централния площад от 10:00 ч. Събитието е организирано от Община Левски и Народно читалище „Георги Парцалев -1901“. В празничната програма ще участват младежите от гвардейския отряд при СУ „Крум Попов“, учители и ученици от същото училище и ОУ „Максим Горки“, малки деца и техните родители от детските градини „Слънце“ и „Локомотив“, изпълнители от читалище „Георги Парцалев“, различни самодейци и други артисти.

На същия ден, но от 11:00 ч., в село Козар Белене ще се проведе историческа възстановка под наслов „Защитата на Троянския манастир“, организирана от кметството и Народно читалище „Надежда -1902“. Участие във възстановката ще вземат членове на сдружение „Традиция“ от Ловеч и ученическият гвардейски отряд към СУ „Крум Попов“.

В преддверието на националния празник, на 1 март, Народно читалище „Георги Парцалев -1901“ в град Левски ще представи тържествен концерт с начален час 18:30 в читалищния салон, където ще участват различни самодейни колективи.

Информацията е предоставена от Пресцентъра на Община Левски. В същата информационна категория се отбелязва, че град Плевен също ще отбележи 3 март с тържествени събития, а местният бизнес изразява подкрепа за Община Левски.

Източник на информацията: PlevenZaPleven