Левски триумфира в националната „Градска рециклиада“ на ЕКОПАК България.

Плевен днес


В Община Левски се проведе официална церемония на 23 февруари, по време на която бяха отличени рамките на екологичната кампания „Градска рециклиада“ под мотото „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – спаси живот!“. Инициаторът на събитието, екологът Вероника Славова, въведе участниците в контекста на активностите, провеждани от март до декември 2023 година, в които се включиха близо 50% от живущите в общината. Похвали са отправени към училищата, детски градини и пенсионерски клубове, както и към жителите за тяхната ангажираност и отговорност.

Кметът Любка Александрова изрази одобрението си за инициативата, реализирана с помощта на ЕКОПАК България АД, акцентирайки върху продължителната битка с отпадъците, която в общината води вече две десетилетия. Тя посочи ролята на Вероника Славова във формирането на екологично съзнание и отчете постигнатите все по-добри резултати през годините. Александрова изрази радост от съвместната работа и подчерта важността на такива действия за съхранението на чистата околна среда.

Антония Панова, регионален представител на ЕКОПАК България АД, обърна внимание на постиженията на Община Левски, която с отличие се включи в кампанията и регистрира 72% повишение в събирането на пластмасови бутилки и метални кенове, като са събрани 5 тонна пластмаса, с 2.300 тонна повече в сравнение с предходната година. От ЕКОПАК България АД се изказаха пожелания за продължаване на сътрудничеството с Община Левски, която е една от пионерите в страната по отношение на системите за разделно събиране на отпадъци.

Източник на информацията: PlevenZaPleven