Лекарите празнуват [ПД]

Здраве

7 април е обявен за Международен ден на здравето през 1950 г. Днес празнуват всички лекари, акушерки, медицински сестри, фармацевти и всички в областта на здравето.
България членува в Световната здравна организация от нейното основаване през 1948 г. и активно участва в програми за подобряване на здравните услуги, за премахване на острите заразни заболявания, за опазване на околната среда, в борбата със СПИН и раковите заболявания, превенцията на смъртността поради тютюнопушене.
Тази година мотото на празника е „Остаряване и здраве: Доброто здраве добавя живот към годините“, като темата е приоритетна в световен мащаб.
Профилактиката на здравето е важна както за децата, така и за порасналите и възрастните хора, затова е добре всяка година да минаваме на профилактичен преглед при специалист.
Добре е да спортуваме умерено, да се разхождаме сред природата – колкото се може по-често, да се храним с по-малко мазнини и да пием повече вода.
Снимка: eurotvshop.bg

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com