Летен Театър „Кайлъка“ Плевен с Разнообразна Програма, Лято 2024

Последни новини


Летният театър в „Кайлъка“ в Плевен с обещание за незабравимо културно лято през 2024 година

В сърцето на летния Плевен, гордо и величествено, разположил се е един от притегателните центрове на култура под открито небе – Летният театър в „Кайлъка“. Събитията, които тази изключителна сцена ще посрещне през топлите месеци на 2024 година, обещават да бъдат знакови за любителите на музикалните и театралните изкуства.

Богатата програма ще предложи над 30 концертни и театрални събития, като вече ще могат да бъдат преживяни заредени с благотворителни емоции като детското шоу „Тик Ток Ландия“ и фолклорните мелодии от фестивала „Любимото ми хорце“. Родната публика вече е покорена от концерта на обичаната Тони Димитрова.

Само през месец юни, множество изпълнители ще вдигнат завесата на разнообразни преживявания. „По съседски“ ще направят комедията „Съседите отгоре“ актьорите Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев, като адаптират популярен испански филм. Шкумбата и Стенли ще зарадват публиката с концерт, като включват и грандиозно национално турне за Шкумбата, по повод 70-годишния му юбилей. Любовта към музиката на ABBA ще бъде оживена в ABBA SYMPHONIE 2024 с Люси Дяковска и Милица Гладнишка.

Юли месец продължава традицията за разнообразна и качествена програма. „Обич и песен“ събира „Диана Експрес“, Мими Иванова и други. Любо Киров ще очарова с двудневен концерт. Мариус Куркински отнася публиката в свят на Чудомир с моноспектакъла „Нашенец“. Фолклорни и модерни ритми с възпяване на българското ще радват почитателите на културата с ансамбъл „Българе“ и група „СкандаУ“.

Август донася „50 години магия“ на сцената на Летния театър, където Орлин Горанов ще изпълни своите песни в компанията на звезди като Кристина Димитрова и Мариана Попова, и актрисите Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова в „Извънредно любовно“. Група БТР отбелязва своя юбилей с концерт, като част от националното си турне.

Септември ще подготви плевенчани и техните гости за началото на есента с благотворителен концерт, „Симфониета Враца“ в съчетание с ансамбъл „Филип Кутев“, и „Сто причини“ с Мария Илиева. Вълнението достига апогей с националното турне на Лили Иванова.

Летен театър „Кайлъка“ и община Плевен отправят своята покана към всички, желаещи да станат част от тези уникални и незабравими културни преживявания.