Летни занимания за деца в Плевенския исторически музей през август.

Общество


Регионалният исторически музей в Плевен организира своите традиционни летни дейности за деца. Под наименованието „Лято в музея“ те ще се провеждат през месец август, съобщи представител на БТА. Мероприятията ще имат място както в музейните зали, така и в парка от 5 до 9 август.

Детската аудитория ще може да избира от четири различни типа развлечения и ще се запознае по-отблизо с историята, природата и особеностите на Плевенския регион, както и на цяла България.

Двете игри „Търсачи на съкровища“ и „Музейни ценности – тематични пъзели“ са подходящи за деца на възраст от 5 до 13 години и ще се извършват през сутрешни слотове от 09:30 до 11:00 часа.

Специалните занимания „Професия ‘Паисий'“ за деца от 8 до 15 години и „Игрословица“ за юноши на възраст от 9 до 13 години са предвидени да се проведат следобед, начало в 13:00 часа.

Заинтересованите трябва да правят предварителна резервация на посочения телефон 0879 822 194, поради ограниченият брой на местата в групите, добави Мария Илиева, мениджър „Туризъм“ към института. Тя уточни още, че са насрочени допълнителни мероприятия за онези от децата, които са любопитни да научат повече и да продължат своето образование и през втората част на летните дейности.

Информацията за статията е предоставена от кореспондент на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА. /ХК/