Лидия Петкова назначена за заместник-кмет на Плевен, фокусира се на сигурността.

Последни новини


Лидия Петкова застава начело на обществения ред и сигурност в Плевен

Община Плевен обяви новото име, което ще ръководи ресора „Обществен ред и сигурност“. Лидия Петкова, дългогодишен служител в системата на МВР и знатен експерт в сферата на сигурността, ще заеме поста заместник-кмет.

Личният профил на г-жа Петкова е впечатляващ. Възпитаник е на Академията на МВР и държи магистърска степен по право. Петкова е преминала през различни служби в МВР, като включва охранителната полиция, криминалната полиция и службата за борба с организираната престъпност. Тя притежава и постижения в спорта – станала е Балкански и Републикански шампион по стрелба. Уменията и опита си в областта на сигурността тя е развивала като началник на Районно полицейско управление както в Червен бряг, така и в Плевен.

В новата си длъжност г-жа Петкова очертава план за подобряване на живота и здравето на населението в общината и гарантиране спокойствието и сигурността на гражданите. Казва тя: „Превенцията и съвместната работа с полицията е практика, която доказано дава добри резултати и води до намаляване на престъпността.“

Паралелно с това, Петкова иска да засили инфраструктурата за видеонаблюдение, която да обхване нови райони, в това число и парк „Кайлъка“. Важен елемент в програмата й е и управлението на рисковете, свързани с електрически тротинетки. Тя подчерта, че нарушителите, които не спазват правилата предоставени в Наредба № 3 за обществения ред, ще бъдат подложени на сериозни санкции. „Длъжни сме да пазим както живота и здравето на нашите деца, така и на останалите граждани. И да спазваме законите. И това не е само наше задължение, но и на родителите, на учителите, на цялото ни общество“ – завършва Петкова.

С този настрой г-жа Петкова поема важния ресор, като общността вече очаква с интерес реализирането на предложените от нея положителни промени в областта на обществената сигурност.