Лили Иванова стартира турне в Благоевград с вълнение.

Общество


Турнето на Лили Иванова, което обхваща 19 града, стартира тази вечер от Благоевград. Концертът ще се състои от 20:00 часа в зала „Скаптопара“ в благоевград. На сцената ще застанат музиканти от LI Orchestra – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни инструменти, перкусии) и LaTiDa – беквокали, сподели пред БТА асистентът на певицата Николай Недеков. Той подчерта, че целият екип е наелектризиран с енергията да върши своята работа във възможно най-добрия вид, за да остави публиката удовлетворена.

Благоевградската аудитория ще се наслади на Лили Иванова на живо за трети път в рамките на година и половина, след изявите ѝ през октомври 2022 г. и май 2023 г. В отговор на въпрос относно местната публика, Недеков заяви, че публиката навсякъде в страната е чудесна заради нейната привързаност към българската музика. Екипът на Иванова изразява благодарност за тази оценка и уважение към факта, че изпълнителката пее предимно на български език и отдава почит на българските автори, композитори и текстописци, с които работи.

Билетите за концерта вече са разпродадени дни преди музикалното събитие. Следващият концерт се организира за май в Народния театър „Иван Вазов“, а билетите за него също са изкупени. През годината са планирани концерти из цялата държава – след Благоевград и София, наред са Велико Търново, Русе, Силистра и Хасково през юни, а юли ще донесе изяви в Шумен, Варна и Бургас. През септември Лили Иванова ще отпътува за Пловдив, Стара Загора и Плевен, а до края на турнето ще зарадва феновете си в Смолян, Кърджали, Пазарджик, Враца, Панагюрище, Кюстендил и Сандански.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Благоевград Десислава Велкова.